ВМА празнува 124 години от основаването си

ВМА празнува 124 години от основаването си
A A+ A++ A

ВМА празнува 124 години от основаването си, а началникът й е категоричен, че екипът на болницата с изключителна гордост ще почете този празник заради това, през което е преминал и е постигнал за последните година и половина.

"Ние приключихме с периода на трусовете. Военно медицинска академия стои много добре на краката си и от тук нататък сме се прицелили в растеж", казва в интервю за БГНЕС началникът на ВМА генерал-майор член–кор., проф. Николай Петров, д.м.н. 

За 10-те месеца тази година е осъществен същият обем дейност, а разходите са намалели с 21 млн. лв. в сравнения със същия период миналата година.

ВМА вече не инкасира нов дълг, увери началникът.

Генерал-майор Петров се дразни от това, че в публичното пространство ВМА вече се поставя като синоним на дългове. „ВМА продължава да бъде най-добрата болница в страната. Това го показват пациентите с техните предпочитания. Нашата болница е най-предпочитаната в България. Уважаваме работата на всички колеги, има много добри и прекрасни болници, но предпочитанията на пациентите ги водят при нас”, казва той.

#ВМА #Проф. Николай Петров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"