АББА се събраха - неузнаваеми

АББА се събраха - неузнаваеми
A A+ A++ A

Четиримата от култовата шведска попгрупа АББА се събраха за рядка съвместна публична изява на откриването на гръцки ресторант в Стокхолм, вдъхновен от мюзикъла “Мама Миа!”.

Агнета Фелтскуг, Ани-Фрид Люнгста, Бени Андершон и Бьорн Улвеус, който е собственик на таверната, се появиха самостоятелно и не позираха за снимки заедно. Шведите, които някога бяха семейни двойки, отхвърлиха вероятността да излязат някога отново заедно на сцена.

Легендарната група АББА сега за пръв път се събира след 8 години за премиерата на ново шоу, съобщава Франс прес.

Последният съвместен концерт на Бьорн Улвеус, Бени Андершон, Агнета Фелтскуг и Ани-Фрид Люнгста беше през 1980 година, а за последен път четиримата бяха заедно през 2008 година на премиерата на филма "Мама миа".

Сега музикантите отново се събраха за премиерата на шоуто "Мама миа! Партито", което се провежда в стокхолмски ресторант в развлекателния парк "Грьона Лунд".

В това интерактивно представление участват артисти, музиканти, персоналът от заведението и неговите посетители. Те създават празнична атмосфера, в която звучи музиката на групата и накрая всички пеят заедно.

Агнета Фелтскуг 

Ресторантът, в който музиканти и актьори си взаимодействат със сервитьори и гости, е вдъхновен от стила на гръцкия остров, показан в мюзикъла и филма „Мама Миа!”, но Улвеус казва: „Това тук е една съвсем различна история”. Обстановката е доста гръцка – маслинови дръвчета, сувенири от „Мама Миа”, синьо-бели покривки са част от украсата, а на баровете се предлага узо.

Шведският квартет АББА е основан през 1972 година. За десетте години, през които съществува, издава 8 албума, от които са продадени над 380 млн. копия по целия свят, което я нарежда на второ място по продажби в Европа след Бийтълс и на четвърто място в света. АББА пробива на световната сцена през 1974 г. на конкурса „Евровизия”.

Мюзикълът "Мама миа", изграден върху песните на АББА, е посетен от 60 милиона души в театри от най-различни точки на планетата.


Ани-Фрид Люнгста пристигна с Хенри Смит на премиерата.

Бени Андершон дойде в ресторанта със съпругата си Мона Норклит. 

 Бьорн Улвеус бе със съпругата си Лена. 

#АББА

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници