7 загинаха при трус от 6,4 в Тайван, издирват се 30 затрупани

7 загинаха при трус от 6,4 в Тайван, издирват се 30 затрупани
Източник: БГНЕС
A A+ A++ A

Най-малко 7 са загинали при труса с магнитуд 6,4, разлюлял Тайван, предаде АФП, като се позовава на спасителните служби. Близо 400 военнослужещи са извикани за да им помагат. Земетресението, ударило южната част на острова, е предизвикало срутването на четири блока от един и същ комплекс в град Тайнан.

Продължава разчистването на развалините на 16-етажен блок, където по всяка вероятност са затрупани тридесетина обитатели. Повече от 200 обитатели на сградата вече са спасени, като 40 са настанени в болница. Засега не е ясно колко хора са се намирали в блока. Повечето обитатели вече са били по домовете си след ваканцията за Лунната нова година.

Първоначално беше съобщено, че земетресението, ударило Тайван, е било с магнитуд 6,7 по Рихтер. После оценката бе променена на 6,4. Тихоокеанският център за предупреждение при цунами отрече възможността за възникване на разрушителна вълна. Тайван е разположен на границата между две тектонски плочи и земетресенията на острова са чести. През 2013 година, трус с магнитуд 6,3 доведе до смъртта на 4 души и множество свлачища в централната част на страната. Най-разрушителното подобно бедствие в последните десетилетия е земетресението от 1999г., при което в Тайван загиват 2400 души.








 

#земетресение #Тайван #жертви #затрупани

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"