Австрия поиска ЕС да й плати 600 млн. евро разходи за „нечаканите“ мигранти

Австрия поиска ЕС да й плати 600 млн. евро разходи за „нечаканите“ мигранти
Виена направила допълнителни разходи за 55 000 „нечакани“ имигранти. На снимката: Ханс Йорг Шелинг Източник: БГНЕС
A A+ A++ A

Австрия иска Европейският съюз да й възстанови похарчените средства по приема през 2015 г. на по-голям брой кандидати за убежище от предвиденото, които тя изчислява на 600 милиона евро. Съобщението е на в. „Курир“, който се позовава на писмо, изпратено на 25 януари от министъра на финансите Ханс Йорг Шелинг до председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер.

 

Според австрийския всекидневник министърът обяснявал в него, че австрийските финанси можели да поемат 35 000 бежанци на година, докато през 2015 г. в страната са били регистрирани 90 000. При разходи от 11 000 евро на кандидат за убежище – според изчисленията на австрийското финансово министерство – се наложило Австрия, отбелязвал Шелинг, да направи допълнителни разходи за 55 000 „нечакани“ имигранти в размер от 600 милиона евро и Виена желае да получи от Брюксел финансова компенсация.

 

 

Австрия желае Европейският съюз да й възстанови похарчените средства по приема през 2015 г. на по-голям брой кандидати за убежище от предвиденото, които тя изчислява на 600 милиона евро. Съобщението е на в. „Курир“, който се позовава на писмо, изпратено на 25 януари от министъра на финансите Ханс Йорг Шелинг до председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер. Според австрийския всекидневник министърът обяснявал в него, че австрийските финанси можели да поемат 35 000 бежанци на година, докато през 2015 г. в страната са били регистрирани 90 000. При разходи от 11 000 евро на кандидат за убежище – според изчисленията на австрийското финансово министерство – се наложило Австрия, отбелязвал Шелинг, да направи допълнителни разходи за 55 000 „нечакани“ имигранти в размер от 600 милиона евро и Виена желае да получи от Брюксел финансова компенсация

Прочети още на: http://www.bgnes.com/sviat/evropa/4406529/

#Австрия #мигранти #разходи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"