Бъчварова: МВР има ограничен ресурс и само 24 000 полицаи за борба с битовата престъпност

Бъчварова: МВР има ограничен ресурс и само 24 000 полицаи за борба с битовата престъпност
Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

На практика ние вървим след събитията. Това каза в телевизионно интервю тази сутрин вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова.

''Не искам да отнема отговорността от МВР, но нека да има разбиране – на първо място е ефективното наказание,'' заяви Бъчварова, коментирайки огромната битова престъпност, особено в някои населени места на страната, където предимно възрастни жители са подлагани на всекидневни набези на крадци.

''МВР се опитва да се справи,'' допълни Бъчварова. ''Имаме ограничен ресурс и не просто присъствието е единствената мярка срещу този вид престъпления. Трябва бързо разследване и ефективно правораздаване,'' смята силовият министър.

Бъчварова уточни, че около 24 хиляди са полицаите, с които МВР разполага за борба с битовата престъпност.

''На практика ние вървим след събитията. Но на първо място е ефективното наказание. Не искам да отнема отговорността от МВР, но нека да има разбиране,'' каза тук Бъчварова. За промените в Закона за МВР, които ще бъдат внесени в парламента на 17 февруари, вицепремиерът каза, че те са в много широк диапазон.

 Според нея има сценарий за дестабилизация на държавата. Има сили и групи, които създават нестабилност пред правителството, каза Бъчварова.

Във връзка с блокираните превозвачи на българо-гръцката граница заради протестите на гръцките фермери тя коментира, че се явяваме заложници на чужди конфликти. Такава е реалността и се надявам скоро това да приключи, добави Бъчварова. Това, което можело да се направи към момента е - по-добра организация и по-добра информираност за хората, които пътуват и за превозвачите.


#битова престъпност #Бъчварова #МВР #полицаите #наказание #конфликти #граница

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници