Румънски скиор загина след удар в скала на пистата над Банско

Румънски скиор загина след удар в скала на пистата над Банско
Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Румънски скиор загина след удар в скала под връх Тодорка. Следствена група от РУП-Банско работи на мястото на инцидента в ски-зона Банско, предаде БГНЕС от Банско.

45-годиният Жосес Л. се качил с лифт „Шлема” до подножието на връх Тодорка. Спуснал се по пистата към междинна станция, след което предпочел карането по един от улеите, спускащи се към хижа „Бъндерица” и едноименната долина. Спускайки се по улея, румънецът се е блъснал в скала.

Спускащи се след него са подали сигнал за произшествието на тел. 112 към 13 часа днес. Тъй като скиорът вече бил починал, е отменено излитането на хеликоптер. Към 15.30 часа на мястото на инцидента е пристигнал следствен екип от РУП-Банско, който разпитва свидетели на инцидента с 45-годишния румънски гражданин.

След приключване на огледа, тялото на загиналия ще бъде транспортирано за извършване на съдебно-медицинска експертиза за установяване причините за смъртта му в МБАЛ-Благоевград. Най-вероятно румънецът е загинал вследствие на черепно-мозъчна травма, получена при удара в скалата.


#Банско #писта #скиор #румънец #инцидент

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници