Михаил Миков: КТБ не е банка на магистратите

Михаил Миков: КТБ не е банка на магистратите
Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Не съм оптимист, че истината за КТБ ще се разкрие. Това каза председателят на БСП Михаил Миков пред БНТ.

„Ще има приказки, ще има различни умозаключения и както други процеси в България, истината винаги е нещо относително. Тя зависи от това кой говори, кой тълкува неговата истина и на кого медиите дават по-широко поле, за да може тази истина да стигне до хората”, коментира той. По думите му, има елемент на режисирана подредба в публикуването на списъците на партиите, политиците и магистратите, които са имали влогове и кредити в КТБ.

„Аз не оспорвам другите факти, защото не ми е работа, но е добре да се направи един внимателен прочит, включително и в частта „политически партии”. Как така се оказа, че БСП е „изстипосана” с 1 милион, който го няма, а на други партии парите са намалени? Доста сериозно е това”, отбеляза Миков.

Той допълни, че няма как да знае кой стои зад това, но тези отговори трябва да се дадат от министъра на правосъдието, защото това подкопава доверието във функционирането на институциите в България и оставя непременното съмнение за някаква политизация.

„Ударът е в доверието на хората във всичко и във всички, включително и в партиите. Такъв процес на омаскаряване и на компрометиране на партиите тече в последните 15 години в България, за да се компрометират партии, политици. Такива случки, такива грешки са удобен случай за пореден път да се внушава на гражданите, че партиите са лоши и политиците непременно са разбойници. Унищожаването на институциите в България върви с пълна сила”, посочи председателят на БСП. Той допълни, че не смята, че КТБ е „банка на магистратите”, както заяви Десислава Атанасова.

„Не смятам така. ГЕРБ грубо се намесиха в съдебната власт, очевидно това е продължение с други средства за „разтуряне” на ВСС и за получаване на повече контрол върху съдебната власт”, отбеляза Миков визирайки изявлението на ГЕРБ с призив към членовете на ВСС да се саморазпуснат.

„Сега трябва да създадем обществената нагласа, че магистратите са разбойници. Но от къде ще вземем други магистрати?”, попита Миков.

#КТБ #банка #магистрати #БСП #влогове #партии #Михаил Миков #Десислава Атанасова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници