БФС пречи на Литекс да си търси правата в чужбина

БФС пречи на Литекс да си търси правата в чужбина
A A+ A++ A

БФС отказа спорът с "Литекс" да се разгледа по бърза процедура в КАС и да е налице окончателно решение до 20 февруари или най-късно до 26 февруари, написа юристът на ловчанлии Радостин Василев. Тимът оспорва изхвърлянето си от "А" група и всичко можеше да се реши преди началото на пролетния полусезон. 

"Това не е фатално,а показва страх. Това поведение на БФС не кореспондира със заявеното от няколко отговорни фактора в централата желание за бързо разрешаване на проблема и желание за безпристрастност. БФС е единствената федерация в света, която в подобен казус би заела подобна позиция. Всяка федерация би търсила бърза яснота относно реда и начина за провеждане на остатъка от шампионата, броя на отборите, разпределението на рекламните и TV права, броя на изпадащите отбори, броя на точките на останалите отбори.

Очаквам съвсем скоро БФС да оспори юрисдикцията на КАС, което ще е изключително недобросъвестно поведение на съюза към своя член "Литекс", който една седмица преди това е бил насочен към КАС именно от БФС -реферирам към точка 2 от отказа на БФС да подпише арбитражно споразумение", казва още той, цитиран от "24 часа".

#Литекс

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »