България ще поиска от ЕК служебните автомобили да могат да ползват данъчен кредит до 50%

България ще поиска от ЕК служебните автомобили да могат да ползват данъчен кредит до 50%
sxc.hu
A A+ A++ A

Служебните автомобили да могат да ползват данъчен кредит до 50%. Това изключение ще поиска България от Европейската комисия. За него са се договорили финансовото министерство, Националната агенция за приходите и работодателите, предаде БНР.

Възможностите за промени в Закона за ДДС заради т.нар. "данък "уикенд" бяха обсъдени по-рано през седмицата и от ръководството на Националната агенция за приходите, работодателски организации и експерт-счетоводителите. Докато бъдат прецизирани текстовете обаче, нормативната уредба остава валидна в настоящия й вариант.

Данъчните са поели ангажимент пред бизнеса да не се заяждат на дребно, потвърди говорителят на приходната агенция Росен Бъчваров.

Пред "Хоризонт" Добрин Иванов от Асоциацията на индустриалния капитал бе категоричен, че личното ползване на служебни вещи трябва да бъде облагано: "Несъмнено органите на НАП и нашето мнение е, че личното ползване трябва да се облага с данък добавена стойност, но това трябва да става по ясен и опростен механизъм, а не през сложни хипотези, които са упоменати в указанията на НАП".

"В момента действащите указания на НАП са за 2016 година. Така че първото задължение за деклариране възниква през март, а не през февруари", уточни Катя Крънчева от Асоциацията на специализираните счетоводни предприятия.

 

 

#данък "уикенд" #ЕС #НАП #автомобили

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници