Реал Мадрид с поредна победа в Примера дивисион

Реал Мадрид с поредна победа в Примера дивисион
ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Кристиано Роналдо се разписа два пъти и поведе еднолично при голмайсторите в Примера дивисион, а Реал Мадрид срази Атлетик (Билбао) с 4:2 в ранния съботен двубой от 24-ия кръг в първенството.

Видео от победата на Реал Мадрид вижте в Sporta.bg

Роналдо откри резултата в 3-ата минута след хубав финт и изстрел в долния ъгъл след подаване на Карим Бензема. В 10-ата обаче по доста нелеп начин баските стигнаха до изравняване, след като Рафаел Варан върна неточно топката към вратаря Кейлор Навас и той се размина с нея, а Ерасо успя да я догони и да се разпише на празна врата.

Гостите имаха основателни претенции за дузпа след това, но не я получиха, а в 37-ата минута Хамес Родригес с красив удар от около 20 метра върна аванса на Реал Мадрид. Попадението падна в решителен момент, защото „белия балет“ изпитваше трудности да преодолява противниковите бранители.

В 45-ата Кристиано подаде към Тони Кроос на точката за дузпа и германецът се завъртя, за да прати топката в мрежата за 3:1. В 83-ата Варан получи втори жълт картон за удар с лакът по съперник и остави съотборниците си да доиграят срещата в намален състав.

Това обаче не попречи на Роналдо да забие второто си попадение в срещата в 87-ата минута, а секунди след края на редовното време Елустондо фиксира крайното 4:2.

Реал Мадрид с 53 точки временно е на втора позиция с 2 повече от Атлетико (Мадрид), който в неделя гостува на Хетафе. Лидерът Барселона е с 54, но реално е с два мача по-малко от „кралския клуб“. Билбао с 35 точки е на шесто място.

Роналдо вече има 21 гола на сметката си в шампионата и поведе с 1 на Луис Суарес в класирането при голмайсторите. Бензема е трети с 19 попадения.

#Реал Мадрид

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »