Национална енергийна камара създадоха големите инвеститори в сектора

Национална енергийна камара създадоха големите инвеститори в сектора
A A+ A++ A

Национална енергийна камара създадоха български компании, които са и сред най-големите инвеститори в енергийния сектор на България. В новата организация влизат Българската фотоволтаична асоциация, Бългрската ветроенергийна асоциация, Асоциация Хидроенергетика, EVN България, Ей И ЕС България, Енерго-Про, Контур Глобал и ЧЕЗ България. Сдружението ще представлява интересите на производителите и разпространителите на енергия. Припомняме, че някои от тях са дружествата, напуснали неотдавна КРИБ заради несъгласие с водената политика от индустриалците.

Националната енергина камара ще работи за внедряване, развитие и утвърждаване на добрите бизнес практики и политики за разработване и осъществяване на енергийни проекти при ясни, обективни и прозрачни критерии, както и за модернизация на българския електроенергиен сектор и въвеждане на нови технологии и смарт-системи.

Сред добрите намерения е и либерализацията електроенергийния пазар при ясни правила.
Ръководството на камарата ще се осъществява от Общо събрание и Управителен съвет.

Първи председатели на Националната енергийна камара ще бъдат Робърт Дик, председател на Управителния съвет на EVN България и Оливие Маркет, изпълнителен директор на ЕЙ И ЕС България.



Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »