Борисов бесен на американските дипломати и на журналистите заради "истерията" с Плиска

Борисов бесен на американските дипломати и на журналистите заради "истерията" с Плиска
БГНЕС
A A+ A++ A

Премиерът Бойко Борисов се разгневи сериозно на американските дипломати и медиите за „истерията“ по случая със сигнала за терористична заплаха в района на хотел "Плиска" в София.

„Не мога да коментирам американските дипломати, но не им прави чест“, заяви премиерът. Той уточни, че сигналът за "Плиска" е подаден в сряда следобед и в рамките на четири часа е изчистен.

„По закон нямаме задължения да даваме информация на американските служби. Моето лично убеждение е, че става въпрос за определено чиновническо преекспониране на темата, което е формирало заблуждение в някой високопоставен представител на въпросната мисия“, добави видимо раздразнен от създалата се ситуация премиерът .

Борисов обвини журналистите, че са създали истерия.

"Аз от сутринта прочетох такива чудовищни неща, които писахте, за да се направите на интересни за "Хемус“ и като знаех, че става въпрос за любовна история, и то мъжка, ми идваше не знам какво да напиша и да ви отговоря, но проявих, както каза министър Москов, "изключително спокойствие, толерантност". Ако бяхте почакали, щяхме да ви съобщим“, обърне се премиерът към представителите на медиите. По думите му, истерията около този случай е била предизвикана от тях.

„Ако бяхте почакали, щяхме да ви съобщим. Как да изляза да ви кажа нещо, което проверяваме в момента. Това беше реален сигнал. Хората се взривяват някой път от любов. Получихме сигнала от ДАНС“, коментира още министър-председателят.



#Борисов #американски дипломати #журналисти

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници