Черен понеделник в Казанлък! Взрив във военния завод Арсенал, двама загинаха /Обновена/

Черен понеделник в Казанлък! Взрив във военния завод Арсенал,  двама загинаха /Обновена/
БГНЕС
A A+ A++ A

Черен е днешният понеделник за град Казанлък - при експлозия в завод 3 склад 67 на военния завод „Арсенал“ последвана от пожар, загинаха двама души. Трети човек е отнесен от взривната вълна, но е жив.

Сигналът за инцидент във военния завод „Арсенал” е подаден тази сутрин на спешния телефон 112 около 10.30 ч.

Цехът, в който се е случил взривът, е за пресоване на барут.  В помещението е правен ремонт и възникнала от него искра е възпламенила съхранявания там барут, гласят първите съобщения след инцидента.

Във военния комплекс са влезли пожарна, полиция и линейка, както и екипи на Регионалната дирекция на ПБЗН, уточниха за БГНЕС от пресцентъра на ОДМВР-Стара Загора.

„Двама души са загинали вследствие на взрива в помещение със шнекова машина за обработване на взривни вещества. Разрушенията са незначителни. Всеки момент ще пристигне на място лабораторията, която да замери околната среда. Към момента обаче информацията е, че няма опасност за населеното място”, обясни гл. комисар Николай Николов, директор на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението”.

По думите му произшествието вече е отработено от двата екипа на градската пожарна служба, които са на място. Районът е отцепен.

Окръжна прокуратура-Стара Загора вече започна разследване за възникнала производствена авария в завод „Арсенал“ в гр. Казанлък, съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура в Пловдив. По разпореждане на главния прокурор Сотир Цацаров екип от двама следователи се намира на мястото на инцидента, където ще бъде извършен оглед.

#взрив #Арсенал

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"