Най-големият автомобилен салон в света отвори врати в Пекин

Най-големият автомобилен салон в света отвори врати в Пекин
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

В осем огромни павилиона и десетки по-малки, конструктори на леки автомобили, производители на камиони и автооборудване излагат продукцията си, увеличена върху големи екрани и под грохота на звукови системи.

От началото на второто десетилетие на века Китай оглавява световната ранглиста по обем. Пазарът се е развил с 24,6 милиона нови превозни средства миналата година, почти двойно повече от ЕС. След години на експлозивен растеж, пазарът изглежда все пак влиза в зряла възраст с растеж, който е само 4,7% през миналата година, тъй като китайската икономика показва признаци на забавяне.

Въпреки всичко експерти и производители искат да са оптимисти, разчитайки на продължаване на растежа като взимат под внимание все още ниския процент на наситеност с малко повече от 100 коли на всеки 1000 души (срещу 600 на 1000 в ЕС). За да постигнат обеми те се насочват към потребителите от вътрешните населени места, а не само към тези в проспериращите и задръстени крайбрежни градове. Китайските автомобилни производители, малко известни извън техните граници (Changan, Great Wall, ... BAIC) се възползваха от тази промяна в търсенето заради евтиния градски сегмент 4x4, и започнаха да отхапват от пазарните дялове на чуждестранните производители, които са задължени да са партньори в съвместни предприятия с китайски компании.

#ЕС #Китай #автомобили #превозни средства #пазар #салон #Пекин

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници