Холивудски лекар: Принс вероятно случайно е предозирал с обезболяващи

Холивудски лекар: Принс вероятно случайно е предозирал с обезболяващи
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Причината за смъртта на Принс може да е станало неправилно съчетание на приеманите лекарства, което е довело до тяхното „случайно предозиране“.

Такова мнение изрази пред вестник „Ню Йорк дейли нюз“ лекарят Дрю Пински, известен в Холивуд медик. Според него спирането на дишането е свързано най-вече с употребата на „смесица от орални опиати и бензодиазепини (със сънотворен ефект – ред.)" - една комбинация, която е и изключително опасна. Става дума за едновременно използване на обезболяващи и успокоителни средства.

"По правило става спирането на дишането и бърза смърт. Това може се случи твърде лесно, дори ако лекарствата са предписани от лекар“, поясни Пински. Докторът предположи, че е възможно Принс да е имал хронично заболяване. "Мисля, че скоро ще получим отговор на този въпрос“, посочи Пински, напомняйки за слуховете, че музикантът бил взимал обезболяващи заради болка в тазобедрена става.

„Макар че опиати може да присъстват в цялата тази история, все пак случаят не прилича на наркотичен. Дори той да е починал от употребата на някакви препарати, предизвикващи спиране на дишането, аз бих окачествил тази смърт повече като нещастен случай, отколкото като наркомания. Наред с това един здрав мъж, страдащ от болки в тазобедрената става, не трябва постоянно да взима опиати. Само от време на време, разясни медикът. Принс издъхна скоропостижно на 21 април на 57-годишна възраст.


#Принс #обезболяващи #опиати #лекар #тазобедрена става

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »