Български и норвежки служби разкриха във Варна организирана престъпна група за трафик на хора

Български и норвежки служби разкриха във Варна организирана престъпна група за трафик на хора
Гранична полиция / Фокус
A A+ A++ A

Днес на територията на град Варна служители на Главна дирекция „Гранична полиция” провеждат специализирана полицейска операция по противодействие на трафика на хора с цел сексуална експлоатация, съобщиха от пресцентъра на ГД „Гранична полиция”. Операцията е в изпълнение на молба за правна помощ от Кралство Норвегия. В съвместните екипи участват следователи от Националната следствена служба и прокурор от Норвегия.

При извършените претърсване и изземване на три адреса във Варна граничните полицаи са намерили и иззели газов пистолет, голямо количество златни бижута, норвежки крони, евро и лева, дебитни карти, бордера за банкови преводи и тетрадки със записки за получавани суми. Документирани са парични транзакции от Норвегия към България на суми, придобити от трафикантите вследствие на експлоатацията на жертвите на трафик.

Във Варна е задържан българският гражданин И.Х./34 г/, криминално проявен, осъждан, организатор на трафика на хора с цел сексуална експлоатация. В Норвегия са задържани трима българи, участници в групата, съобщава агенция Фокус. Установени са пет пълнолетни български гражданки, жертви на трафика от България за Норвегия.

Работата по цялостното изясняване на престъпната дейност на групата на територията на двете страни продължава.

#трафика на хора #сексуална експлоатация #гранична полиция #Норвегия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници