Принс не е оставил завещание, съдът ще назначи управляващ на активите му

Принс не е оставил завещание, съдът ще назначи управляващ на активите му
БГНЕС
A A+ A++ A

Знаменитият американски музикант Принс не е оставил завещание и сестра му Тайка Нелсън се обърна към съда да назначи управляващ неговите активи, съобщават ТАСС, АФП.

“Не зная за наличието на завещание и нямам основания да смятам, че починалият е имал завещания под каквато и да е форма“, написа Тайка Нелсън в иска към съда в щата Минесота. Тя обясни също, че се обърнала към съда, защото е налице спешна необходимост да се предприемат действия за управление на бизнес активите на брат й.

Нелсън се е обърнала към съда с молбата да назначи за управляващ активите компанията "Бремер Траст" (Bremer Trust), която се занимава с управлението на корпоративни интереси. Наследниците на Принс "могат да наследят значителни суми“, макар общият размер на наследството да не е определен засега.

Тайка Нелсън е единствената близка роднина на 57-годишния певец, издъхнал на 21 април. Когато Принс бе на върха на славата си, смяташе се, че по популярност в САЩ той е отстъпвал само на Майкъл Джексън. Принс бе носител на най-престижните награди "Оскар", "Грами" и "Златният глобус".

#Принс

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »