Тръмп: Спирането на ислямския екстремизъм ще бъде мой приоритет, подобряването на отношенията между Русия и САЩ е възможно

Тръмп: Спирането на ислямския екстремизъм ще бъде мой приоритет, подобряването на отношенията между Русия и САЩ е възможно
БГНЕС
A A+ A++ A

Кандидат президентът Доналд Тръмп заяви, че спирането на разпространението на ислямския екстремизъм ще бъде приоритет на неговата администрация, ако бъде избран. Това той заяви в реч във Вашингтон, посветена на външната политика.

Доналд Тръмп смята, че е „абсолютно възможно“ подобряването на отношенията между Русия и САЩ, предаде РИА Новости.

„Русия също вижда ужасите на ислямския тероризъм. Вярвам, че понижаването на напрежението и подобряването на отношенията с Русия, но само от позициите на силата, са абсолютно възможни. Здравият разум говори, че този ужасен цикъл на враждебност трябва да приключи и в идеалния вариант ще приключи скоро – за благото на двете държави“, заяви Тръмп по време на обръщение във Вашингтон.
Думите на Тръмп прозвучават ден след убедителната му победа на предварителните избори в пет щата на САЩ, във всеки от които той убедително задмина конкурентите си.

„Възпирането на разпространението на радикалния ислям трябва да бъде водеща външнополитическа цел на САЩ и на света“, заяви Тръмп.

Според Тръмп външната политика на страната се намира в катастрофално състояние. Вашингтон не може да „формира нова визия“ след края на Студената война, предаде ТАСС.

Според него отсъствието на стратегия води „от една трагедия към друга“. В качество на пример той изведе ситуацията в Либия и появата на „Ислямска държава“.

„Нашата външна политика се намира в катастрофално състояние“, заяви Тръмп.

#Тръмп #външна политика #САЩ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"