Основателят на ''Фейсбук'' Марк Зукърбърг е 6-ти в света по богатство

Основателят на ''Фейсбук'' Марк Зукърбърг е 6-ти в света по богатство
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Печалбата на „Фейсбук” през първото тримесечие на годината направи изпълнителния директор Марк Зукърбърг шестият най-богат човек в света.

След като спечели 4,2 млрд. само за няколко часа Зукърбърг се изкачи в листата на „Форбс” за най-богатите хора на света. Богатството му се изчислява на 51,7 млрд. долара, с което надмина основателя на софтуерния гигант Oracle Лари Елисън с 2 млрд. долара. В сряда акциите на „Фейсбук” скочиха с 10% след няколко часа търговия, след като компанията обяви, че приходите надминават очакванията на анализаторите през първото тримесечие на 2016 г. след рекордните последни месеци от 2015 г.

В края на миналата година социалната мрежа обяви и партньорство със '"Самсунг'' за разработване на ново поколение ">виртуална реланост.

Приходите през последното тримесечие достигнаха 5,38 млрд. долара, което е повече от прогнозата на анализаторите от 5,26 млрд. долара. Чистата печалба на „Фейсбук” достигна 1,51 млрд. долара през първото тримесечие на година, което е със 195% повече спрямо първото тримесечие на предходната година. На 31-годишна възраст Зукърбърг е най-младият в топ 10 на най-богатите хора в света.

Той за първи път той се появи в класацията на 400-те най-богати американци на „Форбс” през септември 2008 г. с чисто богатство в размер на 1,5 млрд. долара. Тогава „Фейсбук” все още не беше публична компания. След IPO-то през май 2012 г. акциите на компанията се увеличиха със 180%, което направи Зукърбърг четвъртият най-богат човек в САЩ.


#Лари Елисън #САЩ #Марк Зукърбърг #Форбс #Фейсбук #Самсунг #виртуална реалност

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"