Парламентът ще работи докато приеме целия Изборен кодекс

Парламентът ще работи докато приеме целия Изборен кодекс
БГНЕС
A A+ A++ A

Парламентът удължи работното си време до приемане на второ четене на всички промени в Изборния кодекс. Предложението бе направено от ГЕРБ.

От своя страна депутатът от ДПС Хамид Хамид, пък призова да не се бърза толкова с приемането на текстовете, за да не се разваля празникът за хората. Преди това на депутати бе раздаден същият допълнителен доклад, но с нов входящ номер.

Поради бурни скандирания от страна на БСП и ДПС всеки път, когато Данаил Кирилов се качваше на парламентарната трибуна, за да чете доклада, от левицата дойде предложение зам.-председател на правна комисия да чете доклада, а не Кирилов.

Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов взе думата, за да защити съпартиеца си. „Председателството на Дани Кирилов на правна комисия не е лично негово решение. Това е на база на всички разговори в последните дни”, обоснова се Цветанов. Според него не е редно да се създава негативна енергия към един човек. „Какво постигате от БСП, само излишна конфронтация, която е абсолютно излишна в днешния ден”, каза още Цветан Цветанов.

От своя страна, пък депутатът от ДПС Йордан Цонев бе категоричен, че на ненормално приемане на закони ненормална е реакцията.

След близо 30-минутни разправии от трибуната на Народното събрание кой член на комисията да продължи с четенето на доклада, тъй като БСП и ДПС отказаха, се взе решение на мястото на Кирилов да застане депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова.



#Парламент #Изборен кодекс

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници