Тръмп си продаде и купи собствения самолет, за да заобиколи закона

Тръмп си продаде и купи собствения самолет, за да заобиколи закона
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Американският милиардер Доналд Тръмп, който вече почти сигурно ще бъде кандидатът на Републиканската партия за президент, купи собствения си самолет, за да заобиколи закона. Това съобщи вестник "Ню Йорк таймс", като обясни схемата.

В опит да използва юридическа хитрост, за да избегне изискванията на властите, тъй като неговата Cessna 750 е с изтекла преди 3 месеца регистрация. Така пътуванията на Тръмп със самолета се оказват незаконни и това може да означава голяма глоба за милиардера.

Подновяването на регистрацията обаче може да отнеме няколко седмици. Затова фирмата собственик я продаде на друга фирма, тъй като последващата регистрация е много по-бърза. Разбира се, двете компании са собственост на Тръмп.

Междувременно магнатът заяви, че външната политика на САЩ е пълна катастрофа и добави, че работи за подобряването на отношенията с Русия. Той се закани да ограничи интервенциите в чужбина и да поиска от партньорите от НАТО да дават своя принос за сигурността, а не да разчитат предимно на американска военна мощ.

Освен това обеща, ако стане президент, „Ислямска държава“ много бързо да бъде ликвидирана. Тръмп обвини настоящия държавен глава Барак Обама, че оставя наследство на хаос и нестабилност.

 

 

 

 

 

#Доналд Тръмп #самолет #лиценз #компания #президент #републиканци

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »