Италианци създадоха лук за целуване
Лукът е изключително полезен заради своите антибактериални и антигъбични свойства, но неговият мирис е причина много хора да го избягват. Италианските земеделци Алесандро Джоани и Лоренцо Биянчи създадоха нов вид лук, наричайки го „лук за целуване”,съобщава МИА.
За разлика от стандартния, този лук е специален поради липсата на неприятен мирис. Вкусът на този лук е изключително приятен. „Надяваме се, че на хората ще им хареса. „Лукът е част от повечето ястия, особено в италианската кухня, за това се надяваме да имаме успех”, заявиха двамата учени.
Лукът е пълен със серни съединения, които му дават характерен мирис и вкус, но заради това не е подходящ, ако планирате среща. Много готвачи избягват да го използват заради неприятния дъх след консумация.