Борисов прозря ново опозиционно обединение - ДСБ на Радан Кънев в компания с БСП и ДПС

Борисов прозря ново опозиционно обединение - ДСБ на Радан Кънев в компания с БСП и ДПС
БГНЕС
A A+ A++ A

При вчерашното гласуване на Изборния кодекс в парламента ясно се е откроила истинската опозиция на управлението на ГЕРБ. Това заяви в интервю за БНТ премиерът Бойко Борисов и допълни, че гласуването на кодекса в парламента е изключило каквото и да било сътрудничество с ДПС.

Той подчерта, че при гласуването е станало ясно, че не е възможно сътрудничество между ГЕРБ и ДПС и определи опозицията като обединение между БСП, ДПС и ДСБ.

"Вчера отново блесна истината, която винаги съм казвал, че между ГЕРБ и ДПС не може да има коалиция, не може да има съвместна работа. И вчера беше, дето се вика, вододела с това гласуване. Отново се върнахме в старата позната история - БСП, ДПС с традиционното ДСБ, уж дясно, но на практика с нож в гърба на ГЕРБ. От вчера започна изграждането на истинската опозиция като алтернатива на ГЕРБ - БСП, ДПС и ДСБ", коментира премиерът.

По думите му от вчера ситуацията е друга поради това гласуване. "Вече те нямат никаква надежда, че с ГЕРБ може да бъдат в управлението и ДПС рязко ще завие към БСП и разбира се, с много удобния партньор ДСБ. Защото с такъв партньор, в кавички, на ГЕРБ в управлението като коалиционен партньор в Реформаторския блок, на нас не ни трябват врагове. Ние нямаме нужда от друга опозиция, освен техните действия. Вече така обединени са сериозен противник и аз се отнасям с голям респект и уважение към тези партии, защото заедно вече са сериозен субект", каза още Борисов.

Според премиера нито една партия в парламента реално не иска да падне правителството на ГЕРБ, но използват времето за консолидиране на опозицията. "Никой не иска. Просто дразнят, за да имат време да построят, действително вече се консолидира опозицията. Това от друга страна е хубаво, защото вече няма да ме запитат има ли задкулисие с ДПС. Вече е ясно, че няма и няма и да има", заяви той.

Борисов отчете като не дотам ефективна първата година от коалиционното управление, но смята, че вина за това имат и коалиционните партньори на ГЕРБ. Що се отнася до корупцията в държавата, премиерът обеща да има осъдени.

"За мене по-важно е превенцията. Когато всеки знае, че ако бъде засечен в такава схема, си отива или получава най-тежките наказания, всички други ще се замислят сега. Тука трябва да се намери много правилния вододел, да не стане като в Румъния, със страха да не сгрешиш да парализираш работата на държавата", подчерта Бойко Борисов.

Той призна, "че първата година действително малко я пропиляхме, защото живеех в доста заблуди, че моите партньори имат искрени намерения". Но мисля, че в последните няколко месеца вече и правителството, и партията, пък и ако щете институциите започват да набират кондиция и форма и мисля, че това е за добро, заключи министър-председателят.

#опозиция #БСП #ДПС #ДСБ #Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"