Жестока тапа на главен път Е-79

Жестока тапа на главен път Е-79
БГНЕС
A A+ A++ A

Голяма автомобилна тапа се образува на главен път Е-79, на изхода на Благоевград в посока Симитли, в ранния след обяд днес, предаде БГНЕС. Тапата се образува на изхода на Благоевград към 13.30 часа днес в посока местността "Полигона" и град Симитли, където на Е-79 е разклон за път II-19 за Банско, Разлог и Гоце Делчев. Отделно хиляди пътуват по Е-79 в посока Сандански и Гърция.

Причина за задръстването е изключително натоварения трафик поради четирите почивни дни за Великден. При жк. „Струмско” Е-79 става от двулентов еднопосочен в двулентов, но двупосочен, заради което точно скоростта пада рязко. Леки и товарни автомобили буквално пълзят с 15-20 км/час. След това край Симитли движението се нормализира, а тапата - разсейва.

До Благоевград движението е безпроблемно заради автомагистрала "Струма", чийто ЛОТ-2 свършва при областни град. Хиляди пътуват за почивните дни към Банско, Сандански и Гърция, Е-79 е най-натоварената пътна артерия в страната, за денонощия по нея преминават средно по 11 300 моторни превозни средства, сочат данните на ОД МВР-Благоевград.

До 14.30 часа няма подадени сигнали за пътно-транспортни произшествия на територията на ОД МВР-Благоевград. От сутринта вали дъжд, пътната настилка е мокра.

#Благоевград #Симитли #тапа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници