Благодатният огън пристига в България по-късно на Велика събота

Благодатният огън пристига в България по-късно на Велика събота
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Негово Преосвещенство Браницки епископ Григорий, викарий на Софийския митрополит ще донесе от Йерусалим Благодатния огън за Великден.

Правителственият самолет с българската църковно-държавна делегация и свещения огън се очаква да пристигне на правителствения ВИП на Летище "София" в навечерието на Великден - на 30 април между 19.00 и 21.00 ч.

На Велика събота в патриаршеската катедрала "Св. Александър Невски" ще бъде посрещнат Негово Светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит, който ще възглави Пасхалната св. Литургия.

С четири специални, огнеупорни фенера ще бъде донесен у нас Благодатният огън, съобщи за БТА Емил Велинов - директор на Дирекцията по вероизповеданията при Министерския съвет.

"През миналата година се счупи единият от фенерите, с който трябваше да пренесем Благодатния огън от Божи гроб, но добре, че имахме в самолета още два резервни фенера, а и полската църковна делегация ни даде още един фенер", припомни случилото се през миналата година в Йерусалим Емил Велинов.

#Велика събота #Благодатния огън #Йерусалим #самолет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници