500 са били арестувани заради сблъсъците в Щутгарт

500 са били арестувани заради сблъсъците в Щутгарт
A A+ A++ A

500 души са били задържани в германския град Щутгарт, след като участваха вчера в протест пред мястото, на което се провежда двудневният конгрес на антиимигрантската и евроскептична партия Алтернатива за Германия.

Партия се очаква днес да приеме за първи път от основаването си през 2013 г. манифест. В него ще бъдат включени формулировки като "Ислямът не принадлежи на Германия". Днес членовете на партията ще обсъждат и въпроса за минималната заплата в Германия. Вчера те гласуваха решение да се противопоставят на имиграцията в Германия като източник на работна ръка за германската икономика. Пак вчера мнозинството от делегатите гласува и срещу членството на Турция в Европейския съюз.

С мнозинство от 52 процента от гласовете на делегатите партията взе решение за разпускане на клона на Алтернатива за Германия в провинция Саар, където тя е обвинена в контакти с крайнодесни екстремисти.

В конгреса участваха 2000 членове на партията. Пред сградата, в която се провежда форумът, 1500 души протестираха, някои от които маскирани, а други размахващи прътове. Демонстрантите блокираха пътна артерия, подпалиха автомобили гуми и взривиха пиратки.

Над 1000 полицаи бяха разположени в Щутгарт, за да предотвратят безредиците. Демонстрантите носеха плакати, на които пишеше: " Нацистите да си вървят, а бежанците да останат!" и "Довиждане Алтернатива за Германия, Нацистите вън!".

Сблъсъците продължиха няколко часа.

#Щутгарт #души #протест #конгрес #партия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"