Германия обяви край на формата „Г-7 плюс Русия“

Германия обяви край на формата „Г-7 плюс Русия“
A A+ A++ A

Съгласно оценка на Канцлерството в Берлин Русия никога вече няма да може да се присъедини към международния формат на „голямата осморка“ като участник в преговорите.

„Форматът Г-8 е мъртъв“, се казва в съобщението от службата, което е на разположение в редакцията на изданието. Представител на ведомството обясни, че към настоящия момент нищо не показва, че Москва ще изпълни условията за връщането си към кръга на водещите индустриални държави. А в допълнение – Вашингтон се противопоставя енергично на възстановяването на „голямата осморка“.

В рамките на посещението си в Хирошима германският външен министър Франк-Валтер Щайнмайер подкрепи идеята за повторното приобщаване на Русия към формата. Същевременно обаче той подчерта, че предпоставки за връщането на Москва към „Г-8“ през настоящата година няма.

Като условие за това министърът на външните работи на ФРГ посочи необходимостта страната да допринесе за разрешаването на конфликта в Източна Украйна и да изиграе продължителна „конструктивна“ роля за прекратяването на войната в Сирия.

#Русия #Г-8 #Г-7 #преговор #условия #държави

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"