Май месец започва с хладно време и значителни валежи

Май месец започва с хладно време и значителни валежи
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

В понеделник облачността над страната ще бъде предимно значителна, но само на отделни места ще превали слабо. След обяд източният вятър ще се усили. Максимални температури между 15° и 20°, в София около 15°.

Вечерта от югозапад ще започнат валежи, които през нощта срещу вторник ще се усилят и ще обхвата цялата страна. На места ще са значителни и интензивни, съобщиха от НИМХ.

Атмосферното налягане ще се понижава и след обяд вече ще е по-ниско от средното за май. Над планините ще бъде предимно облачно. По високите части ще превали слаб сняг, под 2000 метра дъжд. Ще духа умерен и силен югоизточен вятър. Максимална температура на 1200 метра около 10°, на 2000 метра – около 3°.

Над Черноморието ще има значителна облачност, но през деня ще се задържи без валеж. Ще духа слаб източен вятър, който ще се усили и след обяд вече ще е умерен и силен. Максимална температури 14-16°. Температурата на морската вода е 14-15°.

Вълнението на морето сутринта ще бъде 1-2 бала, но през деня ще се усилва и вечерта вече ще е 3-4 бала.

Май месец започва с хладно време и значителни валежи. Такава ще остане цялата първа седмица на месеца. Дневните температури във вторник и сряда няма да надвишават 10-15 градуса. 

„През годините най-ниската температура в София за май месец е минус 1,6 градуса, а най-високата 33,8 градуса”, заяви Анастасия Стойчева.

От БАН изчисляват, че средно за месеца в страната ще паднат 70 литра валежи.

Най-високите температури през май ще са между 24 и 29 градуса.



#НИМХ #температури #валежи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"