Жълт код за интензивни валежи за 25 области на страната, възможни са градушки

Жълт код за интензивни валежи за 25 области на страната, възможни са градушки
БГНЕС
A A+ A++ A

Жълт код за интензивни валежи е обявен за 25 области на страната, предаде репортер на БГНЕС. На места се очаква количествата дъжд да достигнат от 20 до 35 литра. На места може да има и градушки, съобщават от НИМХ.

Кодът е в сила за всички области без Добрич, Варна и Бургас. В отделни райони ще има интензивни локални валежи с по-големи количества. На места в южните райони на страната дъждът ще е придружен с гръмотевици.

За Черноморието е в сила предупреждение за силен вятър и вълнение на морето.

Атмосферното налягане в сутрешните часове е значително по-ниско от средното за май и през деня ще продължи да се понижава. Вечерта ще започне да се повишава.

Източният вятър ще отслабва и по-късно през деня ще се ориентира от север-североизток. Максимални температури между 11° и 16°, в югоизточните райони до 18°. Такава е прогнозата за времето, съобщи за агенция Фокус Христо Христов, дежурен синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология към БАН.

По Черноморието ще бъде облачно и с валежи от дъжд. След обяд в южните райони и ще прегърми.

Над планините ще бъде облачно, ветровито и с валежи от дъжд, над 1800 метра - от сняг. Ще духа умерен до силен вятър от юг-югоизток. По-късно през деня вятърът ще се ориентира от север и с него ще нахлуе студен въздух, границата на снеговалежа ще се понижи. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 7°, на 2000 метра - около 2°.

#времето #валежи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"