Скромното меню на правителствения ''Авиоотряд 28'' - английска закуска, броколи със сметана и банички

Скромното меню на правителствения ''Авиоотряд 28'' - английска закуска, броколи със сметана и банички
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

За втора поредна година правоимащите, които ползват услугите на правителствения “Авиоотряд 28”, ще могат да разчитат на скромно меню на борда в самолетите и хеликоптерите на властта. Това става ясно от обявената повторно обществена поръчка от директора на “Авиоотряд 28” Тодор Коджейков, предаде репортер на БГНЕС.

Стойността на кетъринга не може да надвишава сумата от 30 000 лв., без ДДС.

В края на март 2015 г. тогавашното ръководство на “Авиоотряд 28” обяви обществена поръчка на стойност от близо 50 000 лв. Поръчката предвиждаше на правителствените самолети и хеликоптери да се сервират омари, октопод, сьомга, 12-годишно уиски, ирландски ликьор, руска водка, а сред плодовете, които пасажерите можеха да дегустират бяха включени манго и папая.  След като преди година премиерът Бойко Борисов разпореди кетъринга на “Авиоотряд 28” да се редуцира, на борда на правителствените самолети “Еърбъс” и “Фалкон”, както и на двата хеликоптера МИ-8, започнаха да се сервират единствено банички, сандвичи, безалкохолни напитки, българска бира и вино. Менюто ще остане такова поне до средата на 2017 г., става ясно от новата обществена поръчка.

До 10 май желаещите да хранят президента, премиера, министрите, депутатите и всички останали летящи с правителствените транспорти средства ще трябва да представят оферти, в които задължително трябва да присъстват българско сирене, салами със стандарт “Стара планина”, произведени у нас безалкохолни и нискоалкохолни напитки, зеленчуци и плодове, обикновени сандвичи.

Основната храна на борда на властта е сведена до английска или континентална закуска, зеленчуци на скара, броколи със синьо сирене, задушен бял ориз, тиквички с ориз, зеленчукова лазаня.



#авиоотряд #меню #президент #премиер #обществена поръчка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »