Асад очаква унищожителна победа над бунтовниците въпреки примирието в Алепо

Асад очаква унищожителна победа над бунтовниците въпреки примирието в Алепо
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Враждуващите в Сирия се споразумяха за временно примирие в Алепо, но президентът Башар Асад заяви, че се стреми към унищожителна победа над бунтовниците, пише агенция "Ройтерс".

В телеграма до руския президент Владимир Путин Асад му благодари за военната подкрепа и заявява, че армията е готова да смаже окончателно бунтовниците.

С посредничеството на Русия и САЩ враждуващите се споразумяха за 48-часово прекратяване на сраженията, което влезе в сила в сряда вечерта.

Часове по-късно армията обвини ислямистки бунтовници, че са нарушили договорката. Базираната във Великобритания Сирийска обсерватория за правата на човека също съобщи за инциденти, но местни жители твърдят, че сраженията са утихнали и магазините са отворили.

Кръвопролитията в Алепо нарушиха първото голямо прекратяване на боевете в петгодишната война. То бе уговорено под егидата на Вашингтон и Москва през февруари.

В него не бяха включени Фронтът "Ал Нусра", нито "Ислямска държава" като терористични групировки. Те не участват и в преговорите, ръководени от ООН.

#президент #Сирия #Башар Асад #гражданска война #Алепо #Ислямска държава #ООН

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"