Изследване: Слънцето и чистият въздух предпазват децата от напълняване

Изследване: Слънцето и чистият въздух предпазват децата от напълняване
БГНЕС
A A+ A++ A

Малките деца, които прекарват много време на слънце и въздух, са с по-малко тлъстини от останалите, съобщи в. "Дейли експрес", цитиран от БТА.

Когато бебетата получават повече витамин D, който се синтезира с помощта на слънчевата светлина, тялото им става по-мускулесто и с по-малко тлъстини.

Резултатите са изненадващи за установилите закономерността учени от университета на Монреал, които искали с изследването си само да потвърдят важността на витамин D за костната плътност. За пръв път канадските учени правят връзка между витамин D, начина на живот на децата от 12 до 36 месеца и развиването на мускулите.

Учените са проследили изследване от 2013 г., в което 132 бебета от Монреал са получили добавки вит. D в една от четири различни дози, когато са били на възраст от един до 12 месеца. Резултатите им показват, че децата, приемали дози над препоръчваното, се оказали средно с около 500 гр по-малко тлъстини на тригодишна възраст. След това учените установили и връзка между мускулната маса и средното ниво на витамин D. 

#напълняване #деца #изследване

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници