Бира на ден предпазва от инфаркт

Бира на ден предпазва от инфаркт
БГНЕС
A A+ A++ A

Една или две бири на ден могат да предпазят сърцето от инфаркт, посочват изследователи, цитирани от британския в. „Индипендънт“.

Според италиански учени консумацията на около 800 мл. бира на ден намалява риска от сърдечни болести с около 25%.

Трудът на Средиземноморския неврологичен институт в Поцили, базирани върху анализ на над 150 изследвания, показва, че две малки бири от 330 мл. дневно не оказват никакво негативно влияние върху човешкия организъм. Жените могат да пият малък кен бира на ден, а мъжете до два, без да има увеличаване на риска от рак, деменция или други заболявания.

В същото време бирата предлага защита от сърдечни болести по същия начин, както виното. Тя обаче е по-полезна за сърцето в сравнение със силноалкохолните напитки

Учените посочват, че алкохолното съдържание може да води до увеличаване на нивата на „добрия“ холестерол и по този начин намалява риска от сърдечни болести.

„Освен ако не са изложени на риск от свързан с алкохола рак или алкохолна зависимост, няма причина да се пречи на здравите възрастни, които вече са слаби или умерени консуматори на бира, да продължават“, пишат учените в своето проучване.

Въпреки това те посочват, че прекомерната употреба на алкохол вреди сериозно на органите в тялото и е значителен здравословен и социален проблем

#бира #инфаркт #сърдечни болести

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »