Кои храни водят до пристрастяване?

Кои храни водят до пристрастяване?
A A+ A++ A

Около 20% от хората по света са пристрастени към храненето и към различни видове продукти или ястия. Този процент дори е по-висок при тези, които страдат от затлъстяване.

Хранителната зависимост е пристрастяване към храната по същия начин, като към опиати, алкохол или др. Хората, които имат хранително пристрастяване, не са в състояние да контролират своето потребление към определени храни.

Не е изненадващо, че повечето от храните, оценени като пристрастяващи, са преработени храни. Тези са обикновено с високо съдържание на захар, мазнини или и двете. Има биохимични причини, поради които някои хора губят контрол върху тяхното потребление.

Ето класацията на храните, които водят до зависимост:

Група 1: Най-лесно пристрастяващи храни- пържени картофи, чийзбургер, торта, сирене.

Група 2: Средно пристрастяващи храни- пица, шоколад, чипс, бисквитки, сладолед.

Група 3: По-малко пристрастяващи храни- бекон, пържено пиле, пуканки, зърнени закуски, пържоли, тесто.

Храните, които може да консумирате без притеснение, са предимно пълнозърнести и непреработени.

Хранителната зависимост и пристрастяване могат да доведат до сериозни проблеми, които някои храни са по-склонни да задействат. Могат да причинят дисбаланс на кръвната захар и чувство на глад.

#хора #храна #продукт #ястия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »