Спасов и Чавков се връщат на министерски кресла в Македония

Спасов и Чавков се връщат на министерски кресла в Македония
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Служебният премиер на Македония Емил Димитриев предложи постовете на министър на вътрешните работи и социалната политика отново да се върнат Митко Чавков и Диме Спасов. Предложението беше прието на днешното заседание на парламента, което беше свикано след като Конституционният съд взе решение да бъдат спрени всички действия, свързани с провеждането на избори на 5 юни.

След връщането на двамата министри представителите на опозицията от СДСМ напуснаха залата. Преди това със 101 гласа „за“ беше прието и предложението за изменения в Изборния кодекс.

„С цел да се хармонизира изборният закон с временната мярка на Конституционния съд предлагам по съкратената процедура да се приеме провеждане на избори, когато политическите субекти ще бъдат подготвени да излязат на избори“, заяви Талат Джафери от ДСИ.

Заседанието на парламента ще продължи в 18 часа местно време. По-рано Димитриев представи пред парламента оставките на министрите на вътрешните работи и на социалната политика Оливер Спасовски и Фросина Ташевска Ременски, както и на заместник-министрите от редовете на Социалдемократическия съюз на Македония /СДСМ/.

Премиерът представи пред депутатите кандидатите за нови министри – Митко Чавков на вътрешните работи и Диме Спасов на труда и социалните грижи. Свикването на ново заседание на парламента идва само няколко часа след като Конституционният съд забрани всякакви изборни действия в страната. 


#Македония #министри #Спасов #предсрочни избори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »