Телефонни измамници вече с комбиниран подход, за да лъжат възрастни хора

Телефонни измамници вече с комбиниран подход, за да лъжат възрастни хора
A A+ A++ A

Телефонни измамници вече използват комбиниран подход, за да лъжат възрастни хора в продължение на месеци. За това предупредиха от МВР. Само за първите 4 месеца на годината са извършени 280 подобни телефонни измами.

Златка Падинкова от Главна дирекция "Национална полиция" разказва,че телефонните измамници използват по няколко схеми едновременно във всеки един случай, за да успеят.

Пострадал близък роднина има необходимост от спешна скъпоструваща операция, инцидент при пътно транспортно произшествие, при което имаме пострадал роднина, заразени близки и роднини със свински грип, също необходимост от лечение на близък или роднина в чужбина и пари за транспортирането на пострадалия, нужда от пари за освобождаване на колетна пратка, това всъщност е схема, която доста често се използва напоследък, а друга схема е за закупуване на климатици, радиатори от търговски вериги. И все по-актуална е схемата за провеждане на полицейска операция.
Сериозен проблем на МВР е продължаващата практика 70-80 хиляди СИМ карти да се регистрират на един човек у нас.
Често пъти безработни, инвалиди, социално слаби, включително и лишени от свобода или хора, които в момента не са, включително имаме случаи, при което е установено, че тези лица не са в България в продължение на една, две, три години, на тяхно име и има регистрирани СИМ карти.

От полицията напомнят на хората у нас, ако получат подобно обаждане, придружено с искане на пари, незабавно да се свържат с близките си.

#измамници #подход #възрастни #МВР #СИМ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"