Григор Димитров ще почака за старта на Ролан Гарос

Григор Димитров ще почака за старта на Ролан Гарос
БГНЕС
A A+ A++ A

Тъмни облаци и проливен дъжд на Франция сбъднаха най-големите кошмари на феновете на тениса – повечето мачове от дебютния ден на Ролан Гарос да бъдат отложени. Лошото време в Париж отмени провеждането на двубоите от 1-ия кръг на Откритото първенство на Франция.

Григор Димитров също се оказва потърпевш от валежите, защото неговият мач срещу Виктор Троицки е четвърти на корт номер две и трябваше да започне след битката при дамите между Миртил Гьоргес и Кристина Макхейл.

Двубоят от женската схема обаче изчакваше развръзката на прекъснатия в момент двубой межуд Джак Сок и Робин Хаасе – 6:3, 7:5, 3:6, 2:1.

В крайна сметка организаторите решиха да отложат всички двубои за понеделник.

При успех над Троицки във втори кръг Димитров ще срещне победителя от мача между Душан Лайович и Денис Кудла. Евентуални съперници на българина в трети кръг са поставения под №16 Жил Симон и аржентинеца Диего Шварцман, който надви нашия във финала на турнира в Истанбул в началото на месеца.

Един от двамата обаче ще отпадне до трети кръг. 25-годишният българин на Ролан Гарос в предните две издания бе елиминиран в първи кръг.

#Григор Димитров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"