Камен Донев: Заради егоизма, егоцентризма и суетата не се разбираме, когато си говорим

Камен Донев: Заради егоизма, егоцентризма и суетата не се разбираме, когато си говорим
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

" Силата на словото е безмерна,'' каза пред Нова телевизия актьорът Камен Донев. Той си спомни, че за него празнуването на 24 май е започнало да идва по-късно, „може би преди около 20-ина години, когато разбрах каква сила е словото, колко могат думите да дават, вдъхновяват и успокояват".

"Проблемът е в това хората да могат да си говорят, през годините този проблем се задълбочава. Стигнали сме дотам, че дори да си говорят, хората не се разбират. Това е заради егоизма, егоцентризма и суетата. Напоследък е много популярна думата „засичам". Тази дума я виждам като една емблема в момента за нашата нация, все някой засича някого и той се чувства страхотно ранен. И обикновено след някакво такова "засичане" хората не се разбират нормално, а знаете каква е първата реакция. Няма желание за общуване, за говор. Майка, която се кара на детето си и го бие на улицата - вместо да му обясни и да се опита да го въведе в проблема, предпочита да го нашамари или наругае", каза Донев.

По думите му най-хубавите разговори са тези, които не са тематични - „тези, които стават на тротоара, на пейката, когато човек просто желае да комуникира и да обсъжда нещата".

#Камен Донев #слово #СИЛА

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"