Разследване показа нарушения на Хилари Клинтън в използване на служебния мейл

Разследване показа нарушения на Хилари Клинтън в използване на служебния мейл
Снимка: ЕПА/БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Официалното разследване на американските власти откри сериозни нарушения в начина, по който бившият държавен секретар и настоящ кандидат за президент Хилъри Клинтън и предшествалите я първи дипломати са използвали служебните си имейл акаунти.

Докладът на независимия инспектор към Държавния департамент, проверяващ случая, показва „дълготрайни, систематични слабости, свързани с електронните записи и комуникациите” в кабинета на секретаря.

Хилъри Клинтън е разследвана заради възможното изтичане на класифицирана информация в стотици работни имейли от времето, в което беше държавен секретар на САЩ. Причината е, че Клинтън е използвала неподсигурен частен имейл сървър за дипломатическата си комуникация между 2009 и 2013 година.

Според Държавния департамент много малка част от съобщенията съдържат информация с чувствителен характер. Попитана през март относно възможността да й бъдат повдигнати обвинения, бившата ръководителка на американската администрация заяви, че това няма да се случи.

По-рано през годината стана ясно, че няколко десетки имейли, които Хилъри Клинтън е получавала на личната си електронна поща, докато е била държавен секретар на САЩ, са съдържали строго секретна информация.


#Хилари Клинтън #президент #кандидат #информация #имейли

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »