Мъжът, опитал се да запали полицай, остава в ареста

Мъжът, опитал се да запали полицай, остава в ареста
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Софийският апелативен съд остави в ареста Петър Димчев - мъжа от село Вакарел (община Ихтиман), който се опита да запали полицай. По този начин съдът потвърди определението на долната инстанция от 16 май, с което на обвиняемия бе наложена най-тежката мярка за неотклонение.

45-годишният мъж бе задържан, след като на 12 май 2016 г. опита да запали полицейски служител при и по повод изпълнение на службата му по охрана на обществения ред. Според обвинението го е залял обилно с бензин и многократно е опитал да го възпламени със запалка.

В последвалата схватка между двамата служителят на реда успял да изтръгне горящата запалка от ръцете на мъжа пред погледите на множество жители на селото. Обвинението му за опит за убийство е квалифицирано като извършено по начин и със средство, опасни за живота на мнозина, и извършено по хулигански подбуди. Наказанието, което законът предвижда за това е лишаване от свобода от 20 до 30 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Днес пред апелативните съдии защитата на мъжа представи експертно решение на ТЕЛК за болест на непълнолетната му дъщеря, за която той трябва да се грижи. Освен това той бил единственият в семейството, който работи. Това гарантирало и, че той няма да се укрие. Според защитата му няма доказателства, които да обосноват умисъл за извършване на опит за убийство спрямо полицая - каквото е повдигнатото обвинение на Димчев.

Адвокатът на Димчев отбеляза още, че прокуратурата постоянно повтаряла, че подзащитният му е облял полицая по главата и тялото със запалителна течност, но тя била отстрани и в случая ставало въпрос за разплискване. От течността имало и по тялото на обвиняемия и детето му, което било с него. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"