Спецпрокуратурата: Ценко Чоков е ръководител на организирана престъпна група

Спецпрокуратурата: Ценко Чоков е ръководител на организирана престъпна група
БГНЕС
A A+ A++ A

Спецпрокуратурата определи кмета на Галиче Ценко Чоков за ръководител на организирана престъпна група. Повдигнати са му обвинения за отвличане, нанасяне на средна телесна повреда, както и за лихварска дейност. Това стана ясно на брифинг на спецпрокуратурата.

Такива обвинения са предявени и към Мартин Чоков, синът на кмета на Галиче. Спрямо Мартин Чоков има обвинения и за хулигански действия и изнудване. От дома на Ценко Чоков са иззети 14 000 лева. От автомобил, ползван от Мартин Чоков са иззети около 3800 лева, пълномощни, нотариални актове, тефтери, в които са отбелязвани сумите, които са предоставяни на лица. Иззети са и вещества, които реагират на наркотични. Към момента още няма експертиза за какви точно вещества става дума.

Дейността на престъпната група става ясна от свидетелските показания.

Общо 12 души са задържани вчера, като 8 от тях са привлечени като обвиняеми, добави ръководителят на Специализираната апелативна прокуратура Даниела Петкова.

Досъдебното производство е от февруари, но дейността на Чоков е от 2013 г. Групата е действала в изключителна конспиративност, а населението е в невероятен страх от него. Петкова съобщи, че са разпитани 20 души и са извършени 45 обиска. От 100 до 300 лв. са най често отпусканите заеми при лихва от 20%.

Главният секретар на МВР главен комисар Георги Костов съобщи, че няма данни за политически чадър в разследването срещу Чоков. Проверява се дали не е била прикривана незаконната му дейност от полицията в региона.

Постоянно задържане специализираната прокуратура ще поиска за всички 8 души

#Ценко Чоков #прокуратура #организирана престъпна група

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници