Борисов: Ако съм бил за кариера, щях да съм бил президент още преди много години

Борисов: Ако съм бил за кариера, щях да съм бил президент още преди много години
БГНЕС
A A+ A++ A

Ако съм бил за кариера, щях да съм бил президент още преди много години. Никога това не ме е влякло, нито считам, че там мога да бъда така полезен, както в момента. Още повече виждате какво е нивото на тези, които претендират за властта. Това заяви пред журналисти премиерът Бойко Борисов.

Във връзка с твърдението на Касим Дал, че само Борисов може да обедини десницата ако се кандидатира за президент, премиерът заяви, че има достатъчно хора в ГЕРБ, които могат да са обединяващи и да вършат работа.

На въпрос защо чак през септември месец ще бъде обявен кандидатът на ГЕРБ за президент, той посочи, че е щял да обяви името по-рано, но му е омръзнало вместо да се работи за държавата, всеки да си прави предизборна кампания за президент. Запитан дали ако каже името на кандидата няма да спрат спекулациите, Борисов обясни, че не смята така.

Относно това дали е усетил острия тон на новия лидер на БСП Корнелия Нинова, Бойко Борисов подчерта, че е усетил, че нищо не се е променило там - същите лъжи и глупости. Говорят за общините, а нямат един кмет. Говорят за магистрали, които бяха абсолютно провалени проекти-провалените „Люлин“, „Дунав мост 2”, „Марица“ и Северната тангента. „С години ги бяха заблатили и не ги строяха. Изпускахме парите и сега кое е по-правилно, когато са в гаранции, ако има пропуск да си я поправи фирмата, или да изчакам няколко години и тогава държавата да я направи. Да направят една фуга”, посочи Борисов.

„До вчера заради БКП и БСП хората караха по пътеки, вие забравихте ли как ходихте до Харманли, как ходихте до Свиленград и как ходите сега. Забравихте ли как ходихте до Бургас, забравихте ли как ходихте до Благоевград. Това казват те, за съжаление не ми отива да им отговарям”, убеден е премиерът.

Относно обвиненията за доклада за националната сигурност, Борисов коментира, че са влезли нови закони. „Службите трябваше да ги направят, след това ги дадоха в недекласифициран вид, преправиха ги и ги внесохме. После парламентът беше в почивка”, каза Борисов. Той заяви, че това са дребни заяждания, от които не вижда смисъл. Според него това ще бъде в БСП.

Запитан за това, че Георги Първанов почти е обявил, че ще се кандидатира за президент, сега БСП го провокират и дали всичко това е заради президентските избори. „Нека си играят игрите, ние имаме да довършим нещата, които трябва да се правят и които не са направени десетилетия, защото никога не ги е имало в България. Разбирам те да бяха построили някоя магистрала, жп линия или нещо да са построили и да кажат - вижте нашето какво е. Аз им преремонтирах АМ „Тракия” и „Хемус”. Те не са турили един камък върху камък. Дойдат ли - винаги спират еврофондовете. Ядосвам се на несправедливостта. Мразя несправедливостта”, категоричен бе Борисов.



#Борисов #президент #ГЕРБ #Нинова #Касим Дал #Първанов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"