В Несебър спипаха британец, разпространявал детско порно

В Несебър спипаха британец, разпространявал детско порно
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Срещу британски гражданин, който постоянно пребивава у нас, е започнало досъдебно производство и разпространение на детска порнография. Това става ясно от съобщение на пресцентъра на МВР.

От там обявиха, че в полицията в Несебър е получена информация за британски гражданин, собственик на къща в село Оризаре, че държи на компютъра си файлове с детска порнография. Домът на британеца е претърсен, иззети са два лаптопа, преносим харддиск, цифров фотоапарат и оптични носители.

От МВР съобщават, че по случая е образувано досъдебно производство. То е по чл.159 ал. 6 от Наказателния кодекс - за незаконно разпространение на порнография с деца. Ако бъде признат за виновен, текстът в закона предвижда една година затвор и глоба до две хиляди лева.

В момента британецът е задържан за срок от 24 часа. За момента от полицията не се съобщават данни за неговата дейност - дали само е разпространявал порнографските материали, или ги е и произвеждал, но допълват, че работата по документиране на престъпната му дейност се продължава от служители от полицията в Несебър.

 

 

#британски гражданин #МВР #Несебър #детска порнография #файлове #лаптоп #затвор #глоба

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"