Стотици дарители се включиха в кампанията "Един килограм доброта"

Стотици дарители се включиха в кампанията "Един килограм доброта"
A A+ A++ A

Стотици дарители се включиха в кампанията "Един килограм доброта", организирана от Българската хранителна банка. В хипермаркети на две търговски вериги купувачите могат да оставят закупени от тях хранителни продукти и да ги предоставят за деца, живеещи в бедност. При същата кампания през ноември са събрани над седем тона храна.

Кампанията "Неделна раничка" подпомага 280 деца от Северозападна България, но амбицията е тя да бъде разширена.
Така че, повече от децата, които са в риск да отпаднат от училище поради бедност в семейството, да могат да получават такава храна. Програмата е текуща в рамките на цялата учебна година, така че няколко пъти в месеца семействата на тези деца получават пакет с трайни пакетирани храни, за да може да осигурим за съботно-неделните дни или ваканционните дни хранене на семейството с надеждата, че част от бюджета, който така или иначе е оскъден при тях, ще могат да спестят за нужди на децата в училище.

обясни пред "Хоризонт" Цанка Миланова от хранителната банка. Кампанията се провежда в седем големи магазини в София и един във Варна:
Това, което може да направи дори с един лев, да купи два пакета макарони, бутилка олио, пакет ориз, леща или зрял фасул. Възможно е всичко друго, което е пакетирано, трайно, не изисква хладилно съхранение и да го сподели с нашите доброволци, за да може храната да достигне до деца.

За кампанията са поканени и чужди гости, които организират благотворителни инициатива в чужбина. Една от тях е Елиза от Бразилия:
Мисля, че е много важно инициативата, на която присъстваме тука, защото, както ни беше обяснено, благодарение на такива инициативи от сметта, от сметищата се спасяват 270 тона храни годишно.

И дарителите от първо лице:
Изглежда по-честно отколкото тези, които минават с картичките, защото хората са се наплашили от такива неща. Даваш парите от сърце, а хората злоупотребяват с тези неща. А тук някакси чувстваш се по-сигурен какво ще се случи с това, което даваш.
В този случай - дарението беше от брашно. Кампанията ще се проведе и утре.

#кампания

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"