Бойко Борисов: По-голямата група от мигрантите вече са върнати в Гърция

Бойко Борисов: По-голямата група от мигрантите вече са върнати в Гърция
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

По-голямата група от задържаните вчера мигранти вече са върнати в Гърция, като това е най-бързата реадмисия, правена досега в Европа. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов след съвещание в областната управа на Благоевград.

Премиерът посочи, че пробив на българо-гръцката границата не е имало. Първата група мигранти е заловена веднага при влизането им в България. А втората – в товарния влак, са били засечени от уред и веднага са свалени на гарата. Голямата група мигранти вече е в Гърция, другата не може днес да я върнем, защото има 17 досъдебни производства.

В рамките на седмица ще бъдат завършени и до седмица и тази група ще бъде върната, обясни Бойко Борисов. „По-малката група ще бъде извозена до центъра от затворен тип в Любимец. Успокойте хората. В тези групи има и деца, затова сме стриктни, но и много внимателни, защото България винаги е показвала своята хуманност към хора в беда”, допълни той. Борисов увери, че полицията и армията са много внимателни, тъй като в групите има деца, за които е осигурено всичко необходимо.


#Гърция #мигранти #България #бежанци #Бойко Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници