Кънев: ДСБ ще предложи независим кандидат за президент

Кънев: ДСБ ще предложи независим кандидат за президент
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

ДСБ ще настоява за независим кандидат за президент, подкрепен от Реформаторския блок, ГЕРБ и други дясноцентристки партии.

Това заяви в Русе лидерът на партията Радан Кънев след първото заседание на новия Изпълнителен съвет. Кандидатът трябва да бъде равноотдалечен от политическите партии и гарант за  проевропейската ориентация на България.

Целта е да бъде избран от първи тур, за да не се допусне ляв президент, който да постави под въпрос външнополитическата ориентация на страната.

„Изключваме възможността за съвместно участие както с националпопулистки формации от рода на Атака или ПФ, така и с формации, които развиват малцинствен национализъм и популизъм от рода на ДПС и на ДОСТ. Те не могат да бъдат наши партньори, ние имаме и с едните, и с другите коренно различни възгледи, идейни възгледи за патриотизъм и национален интерес“, заяви Кънев.

Той коментира и евентуалната кандидатура на Георги Първанов за президент, като заяви, че лидерът на АБВ няма никакви шансове дори за балотаж. „Той би бил една убийствено слаба кандидатура, ако се яви. Той е символ на олигархията, на едно вождисткоразцепление на левицата, което я съсипа. Всъщност с целия този театър той трасира пътя на някакъв олигархично-патриотарски проект, с друг кандидат, с който ще се опитат да изпреварят БСП на изборите.

Но не ме правете на анализатор, пък и аз мисля, че Първанов вече трябва да го анализират театралните критици, не политическите анализатори“, каза още Кънев.

#ДСБ #Радан Кънев #реформаторски блок #президент #България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"