Татяна Дончева: Целта за президентските избори е да се съхранят сили за финалния спринт

Татяна Дончева: Целта за президентските избори е да се съхранят сили за финалния спринт
Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

"Това е като бягане на дълги разстояния. Тактиката е да не допуснеш да те избутат в края на групата, да заемеш позиция в първите пет-шест и да съхраниш силите си за финалния спринт", коментира Дончева пред Нова телевизия по отношение на президентските избори.

Според нея Първанов няма никакви шансове да спечели следващите избори.

"Познавайки го много отдавна, знам, че той не е готов да загуби каквото и да било състезание. Тук има едно имиджово пробване", добави тя.

На въпрос дали ще обърка нечии планове евентуална кандидатура на Георги Първанов и възможно ли е това да се случи, Дончева коментира, конституционно това не е възможно да се случи.

"Но тъй като във всеки правен казус има две точки, които взаимно се изключват. Той е намерил такива адвокати, но се опасявам че това няма да му помогне пред ЦИК. Но неговото заявление има повече имиджов аспект", коментира тя.

По думите й ГЕРБ единствено има интерес от предварителното елиминиране на Плевнелиев като кандидат.

"Възможни са много сценарии, но е важно да се разбере, че тези президентски избори са важни като ключ на сериозни промени, България да се откъсне от кукловодите. Те не стоят зад хора, които не им харесват и не играят по свирката им. Разделителната линия трябва да бъде „за" и „против" статуквото. А БСП сега е в критична ситуация - на два големи фрагмента", добави още Татяна Дончева.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"