Наводнения в южна Германия взеха жертви

Наводнения в южна Германия взеха жертви
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Наводнения причиниха жертви и щети в населени места в германската провинция Баден-Вюртемберг. Те последваха проливните дъждове, които заляха в неделя в южната част на Германия, предадоха германски медии.

В помощ на пострадалите са включени всички оперативни служби. Потоци вода с кал помитат всичко по пътя си, обръщат автомобили, чупят дървета. Първите етажи и мазета на къщи са наводнени, отнесени са пътища, съобщава електронна версия на списание "Фокус". Подобна картина се наблюдава в почти всички общини на провинцията, но най-много стихията е засегнала община Браунсбах.

От полицията съобщиха за загинал човек, хванат в капан в подземен гараж. Властите в град Швабиш Гмюнд предполагат, че е жертви на потопа може да са станали спасител и местен жител. Вътрешното ведомство на провинцията Баден-Вюртемберг не потвърждава информацията. Специално създаден кризисен щаб работи по изясняване на ситуацията. Баден-Вюртемберг е разположена е в югозападната част на Германия, източно от горното течение на река Рейн. Главният град е Щутгарт.


#наводнения #Германия #жертви

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »