Летни температури и днес, от четвъртък - захлаждане с дъжд и градушки

Летни температури и днес, от четвъртък - захлаждане с дъжд и градушки
БГНЕС
A A+ A++ A

Максималните температури в повечето места ще са между 25° и 30°, в София около 25°. Това съобщи за агенция Фокус дежурният синоптик Евгения Егова от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българската академия на науките (БАН) .

Днес времето ще бъде предимно слънчево, около и след обяд с развитие на купеста и купесто-дъждовна облачност и главно в източната половина от страната и планинските райони на Западна България ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад.

Над Черноморието, главно около и след обяд, ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Ще духа слаб вятър, предимно от запад-северозапад. Максимални температури между 25° и 28°. Температурата на морската вода е 17°-18°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще преобладава слънчево време. В следобедните часове ще се развие купеста облачност и на места ще превали и прегърми. Ще духа умерен запад-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 19°, на 2000 метра - около 13°. Атмосферното налягане ще бъде малко по-ниско от средното за месеца. През деня ще се задържи без промяна, чак вечерта слабо ще се повиши.

След летните температури в понеделник и днес, от средата на седмицата се очаква ново захлаждане, придружено от проливни валежи, гръмотевични бури и градушки. Явленията ще започнат още днес следобед, но ще бъдат слаби и само на места. От вторник следобед се очаква да има превалявания и гръмотевици на повече места в следобедните часове, на места ще има и градушки. Температурите ще останат високи – между 25 и 30 градуса.

В сряда – 1 юни, в много места ще се изясни и ще бъде предимно слънчево. Валежите ще спрат временно и отново ще бъде топло с дневни температури между 22 и 29 градуса.

В четвъртък – 2 юни, се очаква слабо захлаждане, ще има валежи и гръмотевични бури в повече места от страната. Максималните температури ще бъдат между 21 и 27 градуса.

В петък – 3 юни, захлаждането ще продължи. Отново през деня ще има валежи и гръмотевични бури, на места с градушки. Температурите ще бъдат между 20 и 25 градуса.

В първия почивен ден – събота – 4 юни ще бъде хладно за сезона, отново с чести превалявания и гръмотевични бури, Дневните температури ще се понижат слабо и ще бъдат между 18 и 23 градуса.

Времето в неделя – 5юни няма да се различава много от това в събота – превалявания на места, придружени от градушки, с температури между 20 и 25 градуса.

#Топло #дъжд #градушки

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"