Седмица на ибероамериканското кино в София

Седмица на ибероамериканското кино в София
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

София посреща Седмицата на испанското и ибероамериканското кино за 23-ти пореден път, която е част от Салона на изкуствата 2016 на НДК. 17 заглавия от осем страни ще бъдат показани в три столични киносалона с български или английски субтитри. Седмицата има нова концепция – съвременно кино за широка публика. 

Седмицата на испанското и ибероамериканско кино е организирана съвместно с културния отдел към посолството на Испания в България, посолствата на Аржентина, Мексико, Венецуела и почетните консулства на Колумбия, Чили и Еквадор. Испаноговорящите страни се представят пред българската публика под мотото „Повече смях, повече сълзи“.

Селекцията на филмите е много амбициозна, уверяват организаторите. От 17 филма осем са от 2015 година, а сред заглавията има и такива, които ще имат своята премиера в София. Официалното откриване е днес с „Никой не иска нощта“ с Жулиет Бинош в главната роля. Лентата има девет номинации и четири награди „Гоя", а 80 на сто от филма е заснет в България. 

На 11 май от 20.00 часа в Cinema City Mall of Sofia ще има ексклузивна прожекция за българските зрители и шанс да видят филма, който разказва за живота на полярния изследовател Робърт Пиъри. 

#София #Мексико #Венецуела #Аржентина #Еквадор

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »